پیغام مدیر :
با سلام خدمت شما بازديدكننده گرامي ، خوش آمدید به سایت من . لطفا براي هرچه بهتر شدن مطالب اين وب سایت ، ما را از نظرات و پيشنهادات خود آگاه سازيد و به ما را در بهتر شدن كيفيت مطالب ياري کنید.
بازدید : 1008
نویسنده : خبرنامه

امیر دریادار حسین خانزادی فرمانده نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران صبح امروز شنبه در گفت‌وگویی تلویزیونی اظهار داشت: تلاش می‌کنیم که دستاورد‌های خاص این نیرو را با توجه به روز نیروی دریایی، در آذرماه رونمایی کنیم.

وی ادامه داد: امسال در این زمینه سه دستاورد مهم و ارزشمند را پیش‌بینی کردیم که شناور «دنا» ازجمله این دستاوردهاست؛ البته قصد داریم رونمایی دنا را با تأخیر انجام دهیم؛ زیرا باید اقدامات لازمی را در برخی قسمت‌های این ناوشکن انجام دهیم تا به‌صورت کامل در اختیار نیروی دریایی قرار بگیرد؛ لذا احتمال دارد که الحاق دنا به نداجا در اواخر آذر صورت گیرد.

فرمانده نداجا افزود: ناو موشک‌انداز «زره» دستاورد بعدی ما است که یکی از شناور‌های بسیار پرقدرت، پرسرعت با قابلیت مانور بالا و مجهز به موشک و توپخانه اتوماتیک پیشرفته است.

دریادار خانزادی با بیان اینکه تمامی اجزای این شناور در کارخانجات منطقه یکم نیروی دریایی ارتش تولید شده است، گفت: برنامه‌ریزی کرده‌ایم تا ناو زره در هفته پیش رو به نیروی دریایی ملحق شود. این ناو تمامی آزمون‌های ساحلی و دریایی خود را پشت سر گذاشته و یک شناور کاملاً آماده است.

وی اضافه کرد: ناو موشک‌انداز زره از مجموعه شناور‌های کلاس «پیکان» است که چهار فروند از آن را سال‌های قبل در ناوگان شمال در دریای خزر ساختیم و این اولین شناوری است که به ناوگان جنوب ملحق می‌شود؛ برای سال‌های بعد هم ساخت فروند‌های بعدی از همین دست را در دستور کار داریم.

فرمانده نیروی دریایی ارتش ادامه داد: شناور بعدی که به یگان‌های نداجا ملحق خواهد شد، ناوِ بندری (ناوبندرِ خلیج فارس) است. این شناور که در حال تغییر کاربری به یک شناور نظامی است، قابلیت حمل پنج فروند بالگرد را دارد و به جرأت می‌توان گفت تمامی بالگرد‌هایی که در کشور داریم چه نظامی و چه غیرنظامی از سبک‌ترین تا سنگین‌ترینِ آن‌ها قابل بارگیری بر روی این شناور است.




بازدید : 963
نویسنده : خبرنامه

 امیر دریادار حبیب‌الله سیاری معاون هماهنگ کننده ارتش جمهوری اسلامی ایران در پیامی به مناسبت هفتم آذر روز نیروی دریایی ارتش، این نیرو را الگوی موفق بی اثرکردن تحریم‌ها دانست.

متن پیام امیر دریادار سیاری به این شرح است.

بسم الله الرحمن الرحیم

دیروز هفتم آذر، چهلمین سالگرد عملیات غرور آفرین مروارید در سال ۱۳۵۹ بود. عملیاتی که با ایثار دریادلان نیروی دریایی ارتش، تنها ۶۷ روز پس از آغاز جنگ تحمیلی، طومار نیروی دریایی عراق را برای هشت سال آینده در هم پیچید و با انهدام سکو‌های نفتی الامیه و البکر نه تنها بنادر عراق تا انتهای جنگ در محاصره ایران قرار گرفت بلکه تا سال‌ها پس از جنگ هم نتوانست از خلیج فارس نفت صادر کند. این مهم در حالی بود که ایران با مجاهدت نیروی دریایی و اسکورت ده هزار کشتی و نفتکش، هیچ گاه با توقف صادرات نفت و واردات کالا‌های خود در طول جنگ مواجه نشد و اجازه نداد علاوه بر جنگ نظامی، جنگ اقتصادی نیز بر ایران عزیزمان تحمیل شود.

۴۰ سال از آن حماسه بزرگ می‌گذرد و به روح بلند شهدای عملیات مروارید و سایر شهدای جنگ تحمیلی درود می‌فرستیم، اما در این سال‌ها نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران همچون نهالی جوان رشد کرد و به درختی تناور در عرصه دفاع از آب‌های نیلگون ایران و حفظ منافع کشورمان در آب‌های بین المللی بدل شده، درخت تناوری که دیگر حوزه ماموریتی خود را خلیج فارس و دریای عمان نمی‌داند و هزاران کیلومتر دورتر از ساحل خودی به دفاع از امنیت و منافع اقتصادی کشور می‌پردازد آن هم در شرایطی که در پس چهار دهه تحریم تسلیحاتی سخت، چه در حوزه تجهیزات و تسلیحات و چه در حوزه آموزش نفرات، قابل مقایسه با گذشته‌های نه چندان دور خود نیست. این حضور مقتدرانه در آب‌های آزاد  پیامد‌های مختلفی به همراه دارد.

این که این نیرو با وجود تحریم‌ها توانسته به حدی از توانمندی در ساخت و ساز و آموزش برسد که شناور‌های سطحی و زیرسطحی خود را در اقیانوس‌ها عملیاتی نگه دارد چیزی نیست که از چشمان تیزبین کارشناسان خبره حوزه دریایی دور بماند و این که ایران عزیز بدون ترس و با اعتماد به نفس بالا در کنار ناوشکن‌ها و ناو‌های هواپیمابر بیگانه در آب‌های بین المللی تحرک دارد از یک خودباوری انقلابی برخاسته که توانسته انگیزه‌ای به نیرو‌های بیشتر جوان نداجا دهد تا در مقابل عرض اندام‌های پوشالین غرب کم نیاورند و با توکل به خدا و اتکا به توان داخلی ماموریت مهم خود را انجام دهند چرا که امروز صیانت و سیادت دریایی در آب‌های بین المللی یک شاخص مهم برای قدرت هر کشوری و میزانی برای امنیت تجارت و حمل و نقل دریایی غیرنظامی به شمار می‌رود.

نیروی دریایی ارتش در بیش از یک دهه گذشته با حضور در آب‌های آزاد و توسعه دیپلماسی دریایی موفق شد با تامین امنیت در خلیج عدن به حفظ روابط اقتصادی کشور با جهان کمک به سزایی داشته باشد و پرچم جمهوری اسلامی ایران را در میان بالاترین سطوح تکنولوژی دریایی کشور‌های غرب و شرق و ادعا‌های نظامی آن‌ها بالا نگه دارد که چیز کمی نیست   ضمن این که استفاده از آخرین فناوری‌های روز در حوزه شناور‌های سطحی و زیرسطحی و تسلیحات و موشک‌های پیشرفته که به عنوان دست بلند دفاعی ایران عمل می‌کنند توسط دشمن قابل کتمان نبوده و همین توان، بخش بزرگی از بازدارندگی امروز ایران را سبب شده که می‌تواند به عنوان یک عنصر مهم در ثبات و پایداری در همه بخش‌های دیگر کشور به ویژه اقتصاد مورد توجه قرار گیرد.

همچنین توجه به کرانه‌های راهبردی دریای عمان تحت عنوان ساحل مکران، از دیگر نقاط درخشش نیروی دریایی ارتش در سال‌های اخیر و با تدبیر مهم رهبری معظم انقلاب بوده است که پایه مهمی برای تمدن دریایی آینده ایران و توسعه و رفع محرومیت‌های تاریخی از این منطقه به شمار می‌رود و در عین حال برای کشور ثمرات اقتصادی امنیتی، فرهنگی و اجتماعی مهمی خواهد داشت.

اما نقطه اوج و هنر بزرگ نیروی دریایی در این ۴۰ سال بومی سازی امنیت دریایی است. اقدامی که به مدد متخصصان و پیش کسوتان نیروی دریایی محقق شده و توانسته ایران را در این حوزه نه تنها به قدرت اول در میان کشور‌های منطقه بدل کند بلکه با تامین امنیت دریایی بومی برای کشور، آن را تا ابد از گزند هر تحریم و محدودیت نظامی در امان نگاه دارد. همان راهبردی که رهبری انقلاب به تازگی در دیدار با سران نظام به آن اشاره داشتند و آن را چاره خلاصی از فشار تحریم‌ها  بیان کردند. در واقع نیروی دریایی با بومی کردن هر آن چه از تجهیزات و تسلیحات و آموزش نیاز دارد باعث شده تا برای تحریم ناپذیری، الگویی موفق در کشور ایجاد کند. بر این اساس می‌توان از نحوه عملکرد نیرو‌های مسلح، از جمله نیروی دریایی ارتش بهره برد و تجربیاتش در بی اثر کردن تحریم‌ها را که به فرموده رهبرانقلاب راه «خوش عاقبت» در این مسیر است به کار برد و عملاً تحریم‌های اقتصادی را خنثی کرد.




صفحه قبل 1 ... 5 6 7 8 9 ... 10 صفحه بعد